Гражданин на Турция е арестуван от полицейски и армейски офицери

...
Гражданин на Турция е арестуван от полицейски и армейски офицери
Коментари Харесай

Гърция задържа турчин за незаконно минаване на границата

Гражданин на Турция е задържан от полицейски и армейски офицери в североизточното гранично село Кастани в регионалната единица Еврос по обвиняване в незаконно влизане в Гърция, оповестява електронното издание Kathimerini. Инцидентът се е случил в следобедните часове на сряда.
Лицето е чиновник в община Одрин, правило строителни действия наоколо до турското митническо институция в региона.
Уточнява се, че той се е отклонил и е минал границата на Гърция.
Според публикуваната информация гръцки офицери са забелязали служителя, откакто е навлязъл на към 10 метра в територията на южната ни съседка.
Мъжът съобщи пред полицията, че е прекосил инцидентно границата, до момента в който е поставял тръби, съобщи Фокус.
В показанията си пред полицията той споделя, че се е отклонил от граница инцидентно, защото е бил за първи път в региона и теренът е бил чужд за него. Човекът твърди, че не е чул и схванал предизвестията на гръцките бойци заради шума на багера, на който е работел сега на случая, оповестява телевизия „ Скай “.
Гръцките бойци настояват, че турчинът е арестувани, откакто е пресякъл границата три пъти макар предизвестията на военните.
Отношенията сред Атина и Анкара се утежниха внезапно след ареста на двама гръцки военнослужещи, които при започване на март прекосиха по нехайство турската граница. Властите отхвърлиха да ги освободят, а по-късно президентът Реджеп Тайип Ердоган предложи на ръководещите в Атина да ги разменят за осмината турски военни, избягали в страната след несполучливия опит за държавен прелом от лятото на 2016 година Атина отхвърли изрично предлагането на Анкара.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР