Готов съм да говоря с Путин, ако той заяви, че

...
Готов съм да говоря с Путин, ако той заяви, че
Коментари Харесай

Байдън е готов да обсъди с Путин края на войната в Украйна

Готов съм да приказвам с Путин, в случай че той съобщи, че търси метод да постави завършек на войната. След съвещания с моите френски другари и тези от НАТО, ще се веселя да седна с Путин, с цел да схвана какво желае. Засега обаче той не е направил действия за това. Това съобщи американският президент Джо Байдън след среща с неговия сътрудник - френският президент Еманюел Макрон, заяви Euronews.

Двамата държавни глави дадоха обещание да потърсят отговорност от Русия за " зверства " и " военни закононарушения ", осъществени в Украйна, съгласно взаимно изказване, оповестено в четвъртък.

Байдън и Макрон дадоха отговор на въпросите на кореспонденти след диалози в Овалния кабинет на Белия дом. Те възобновиха уговорката си да се борят с „ бруталната “ инвазия на Русия в Украйна и да поддържат засегнатите от спора.

Пресконференцията в четвъртък е част от държавното посещаване на френския президент в Съединени американски щати. То е първото, откогато Байдън седна на президентския стол, и отбелязва над 200 години от началото на американско-френските връзки.

Пред публицисти Джо Байдън сподели още, че е отворен за разговор с съветския президент Владимир Путин, при изискване че бъдат направени съответни проекти за преустановяване на експанзията против Украйна.
 

Vive l’amitié entre les États-Unis d’Amérique et la France! pic.twitter.com/kZZqpYTkJr
— Emmanuel Macron (@EmmanuelMacron) December 1, 2022
По време на срещата си Байдън и Макрон са разискали още връзките си с Китай, както и Закона за понижаване на инфлацията на Съединени американски щати, който френският президент разказа като „ супер нападателен “ против европейските компании.

Байдън изрази спогодителен звук и се съгласи на възможни отстъпки, с цел да избегне предизвикването на комерсиална война и отчуждаването на съдружниците си.

„ Ще продължим да сътворяваме работни места в производството в Америка, само че не за сметка на Европа “, сподели той.

По стратегия денят на двамата президенти ще приключи с обилна държавна вечеря. За нея са доставени 200 живи омари от североизточния щат Мейн.

 
Източник: profit.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР