Гонсалес освен това ще приеме предложението на правителството да ѝ

...
Гонсалес освен това ще приеме предложението на правителството да ѝ
Коментари Харесай

Заради заплахи: Фаворитът за президент на Еквадор с бронежилетка до края на надпреварата


Гонсалес също така ще одобри предлагането на държавното управление да ѝ бъде предоставена защита от военните, заяви партията ѝ " Гражданска гражданска война " (ГР), представена от Българска телеграфна агенция.

Ситуацията със сигурността в Еквадор се утежни в последните години. В латиноамериканската страна се следи забележителен растеж на убийствата и престъпността.

Насилието се повиши неимоверно по време на предизборната конкуренция, когато на 10 август претендентът за президент Фернандо Вилявисенсио беше убит в столицата Кито по време на пропагандна демонстрация.

В сряда вечерта столицата беше разтърсена от два бомбени гърмежа. Тогава управляващите показаха като евентуална причина за този изблик на принуждение пренасяне на пандизчии от един затвор в различен.

Еквадорската основна прокуратура стартира следствие против жител, който е отправял закани против Гонсалес, добави ГР.

Гонсалес, протеже на някогашния президент Рафаел Кореа, завоюва първия тур на изборите предишния месец с 33 % от подадените гласове.

На балотажа на 15 октомври против нея ще се изправи Даниел Нобоа, който остана втори на първия тур.

Досегашният президент Гилермо Ласо - който разпусна Народното събрание и провокира предварителни избори, с цел да избегне процедура за импийчмънт - неведнъж е сочил като причина за насилието групите за наркотрафик, настоящи в Еквадор.

Междувременно 57-те надзиратели и служители на реда, за които беше обявено по-рано, че са били взети за заложници от изтърпяващи санкции в затвор град Куенка, са освободени, оповестиха еквадорските управляващи, Асошиейтед прес.

Като причина за протеста още веднъж беше посочено нежеланието на лишените от независимост да бъдат преместени в други затвори.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР