Голяма радост за всички, които тази година искат да почиват

...
Голяма радост за всички, които тази година искат да почиват
Коментари Харесай

Голяма радост за всички. Свалят цените на морето

Голяма наслада за всички, които тази година желаят да почиват на родното море. Курортите всеобщо смъкват цените, с цел да привлекат българите. Новината пристигна от един от най-големите специалисти в туризма у нас.

Летният туристически сезон ще бъде на ниска цена като в някои случаи цените са по-ниски от 2019-а година, съобщи в " Денят стартира " шефът на Института за разбор и оценка в туризма проф. Румен Драганов. Той добави, че плануваният растеж в цените от към 17 % спада и сега е на равнище от 11 на 100. Напомни и че има разнообразни ценови пакети - от по-бюджетни до суперлуксозни, тъй че окончателната цена на почивката зависи от избора и опциите на клиента.
-->
" Сезонът ще бъде на ниска цена. Голямата конкуренция докара до това, че хората са прагматични и употребяват механизми хотелите да бъдат цялостни. В някои случаи цените са по-ниски от 2019 ", сподели проф. Драганов.

Той разяснява и следващия случай на върнати български туристи на влизане в Мексико. Според проф. Драганов не може да се приказва за предубеждения на мексиканските управляващи към източноевропейците. Той изяснява случаите на върнати туристи със строгата политика, която преваждат мексиканските управляващи поради големия бежански напън в страната. Напомни, че граничните офицери имат право да не позволен всеки, който не може изрично да потвърди, че влиза в Мексико за туризъм.

" Изключено е да има политическо решение да не се одобряват източноевропейци в Мексико. Представете си граничен офицер в Мексико да има настроения по отношение на Източна Европа, това е парадокс. Трябва да излезем от това мислене. Разбирате ли, че там става въпрос за една манифестация като тази на военния церемониал, който оня ден гледахме у нас - една голяма манифестация, единствено че от бежанци, е на границата с Мексико. И това не са бежанци от Източна Европа. Те са отвред и аргументите им са най-различни.

Решението за влизане в която и да е страна, е решение на офицера на място. Това че имате документите, не значи, че ще ви пуснат. Офицерът би трябвало да се убеди, че влизащият в Мексико няма да остане за непрекъснато там. И няма значение, че идва от Европейски Съюз или откъдето и да е. И когато пътува цяло семейство и при въпросите офицерите не доближават до извода, че това са хора, които фактически идват за туризъм - ще бъдат пет дни и ще се върнат, а имат неопределена цел, могат да ги върнат ", сподели проф. Румен Драганов, шеф на Институт за разбор и оценки в туризма.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР