Голяма част от бежанците отново прекараха нощта под открито небеХиляди

...
Голяма част от бежанците отново прекараха нощта под открито небеХиляди
Коментари Харесай

Искри между Гърция и Турция заради мигрантите

Голяма част от бежанците още веднъж прекараха нощта под намерено небе
Хиляди мигранти остават на границата сред Турция и Гърция. Властите в Гърция използваха сълзотворен газ и шокови гранати в опит бежанците да бъдат спрени. Атина упрекна Анкара в трафик на мигранти. Искрите сред двете страни, поради които пропадна лидерската среща в България, проведена от Борисов, не престават. Ердоган отхвърли да пристигна на диалог с гръцкия министър председател Мицотакис у нас.

ВИЖ ОЩЕ: Ердоган отсрочва визитата си, не поради нас

На пътя сред Гърция и Турция не престават да идват мигранти. Част от тях биват връщани, някои съумяват да преминат.  През цялото поле се построяват огради, с цел да не може границата да не бъде прекосена. За да стигнат до границата, мигрантите минават през р. Марица. Прекарват нощта навън, на студено и мокро. Заради вярата, дадена им от Турция, че няма да ги стопира да стигнат до фантазията си - Европа.

Турската жандармерия не пропуща мигрантите да продължат по пътя към гръцката граница. Хиляди остават в ничия земя сред двете страни. Гърция отхвърля да отвори границата, а мигрантите не желаят да се върнат обратно към Одрин, съобщи Нова тв.

В идващите часове се чака посещаване на границата от ръководителите на Европейската комисия и гръцкият министър председател Мицотакис.

 
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР