Главният секретар на МВР Петър Тодоров и неговият заместник -

...
Главният секретар на МВР Петър Тодоров и неговият заместник -
Коментари Харесай

Главният секретар на МВР подава оставка заради поредния случай на пострадал полицай

Главният секретар на Министерство на вътрешните работи Петър Тодоров и неговият заместител - основен комисар Станимир Станев - подават оставка. Това оповестиха те на брифинг пред кореспонденти.

Причината за тяхното отдръпване е следващият случай на тежко потърпевш служител на реда. Във вторник сутринта при нов конфликт с лидер на бус, пренасящ мигранти.

По думите на Тодоров значимото в този момент не е неговата оставка, а утрешното съвещание на Народното събрание, където ще се разискват законодателни промени в Наказателния кодекс.

" Важното е депутатите на утрешното съвещание, разглеждайки тази тематика, да създадат законодателни промени, които да защитят нашите колежи, които рискуват живота и здравето. Нека съдът и прокуратурата да бъдат изключително деликатни, разглеждайки тези каузи, тъй като осъждайки тези хора на санкции и условни присъди, те още веднъж се връщат и се изправят против сътрудниците ", сподели той.

Според него е назрял моментът " законодателната власт да си каже думата ", защото сега законодателството " насърчава " бизнеса с каналджийство. Тодоров цитира данни, че за интервала сред 2021 и 2022 година към 4000 са досъдебните производства, свързани с трафика на хора, а едвам половината от тях са завършили с неоправдателни присъди. Ефективните такива са единствено 158.

Инцидентът от вторник заран е следващият, в който тежко пострада чиновник на реда. Преди седмици, а през август двама други починаха с незаконни имигранти в Бургас.
Източник: boulevardbulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР