Главният прокурор Иван Гешев внесе в деловодството на 49-ото Народно

...
Главният прокурор Иван Гешев внесе в деловодството на 49-ото Народно
Коментари Харесай

Иван Гешев поиска сваляне на имунитета на Кирил Петков

Главният прокурор Иван Гешев внесе в деловодството на 49-ото Народно заседание искане за събаряне на имунитета съпредседателя на „ Продължаваме промяната “ Кирил Петков, в някогашен министър-председател и сегашен народен представител. Това се случва по от предходната седмица.

Внасянето на настояването идва в деня, в който Висшият правосъден съвет (ВСС) е на крачка от гласоподаване на отстраняването му от поста основен прокурор.

Искането е в продължение на досъдебно произвеждане по отношение на писмена декларация, подадена от Петков по отношение на двойното му – българско и канадско – поданство и поемането на поста длъжностен министър на стопанската система в назначеният Румен Радев кабинет през 2021 година

В предлагането на наблюдаващия прокурор от Софийската районна прокуратура се показва, че той е подал декларацията, като в нея умишлено е затаил истина – съществуване на двойно поданство, и удостоверил лъжа – отговаряне на изискванията за избиране на народни представители.

Задействането на процедурата идва две години след образуването на първата инспекция по случая. Тогава прокуратурата отхвърли да се занимава с заявеното поданство на Кирил Петков.

Това е следващото искане за събаряне на имунитет на депутат от 49-ото Народно заседание. Досега основният прокурор е изискал публично отбраната на водача на ГЕРБ Бойко Борисов поради делото за " Барселонагейт ", а в понеделник изиска и тази на " поради дело за безчинство. Гешев обаче отхвърли предлагането на Софийската градска прокуратура и остави от ГЕРБ.
Източник: boulevardbulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР