Главният прокурор Иван Гешев изключи възможността да се яви в

...
Главният прокурор Иван Гешев изключи възможността да се яви в
Коментари Харесай

Гешев не смята да се явява в НС заради полицейското насилие

Главният прокурор Иван Гешев изключи опцията да се яви в Народното събрание, с цел да бъде изслушан поради бездействието след полицейското принуждение по време на митингите преди година.

“Съществува трайна процедура на Конституционния съд, която изключва реализирането на парламентарен надзор върху работата на съответни магистрати и по неприключили каузи “, уточни Гешев пред Българска телеграфна агенция.

В неделя “Демократична България “ Коалицията прикани и за оставките на сегашните депутати от ГЕРБ и някогашни министри на вътрешните работи Младен Маринов и Христо Терзийски.

“Искане за чуване на основния прокурор в изключително съвещание или искане за правенето на отчет по съответни каузи би представлявало нарушаване на правилото на разделяне на управляващите и накърняване на независимостта на правосъдната власт “, сподели Гешев.

“Но даже и да не беше по този начин, няма по какъв начин да дава информация по съответни каузи, тъй като по закон нямам право да я знам и да разполагам с нея. Това би било нарушаване на Конституцията и законите на страната “, добави той.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР