Главният изпълнителен директор на финансово-консултантската компания deVere Group Найджъл Грийн

...
Главният изпълнителен директор на финансово-консултантската компания deVere Group Найджъл Грийн
Коментари Харесай

Какво може да бъде въздействието на дигиталните валути на централните банки ?

Главният изпълнителен шеф на финансово-консултантската компания deVere Group Найджъл Грийн съобщи, че появяването на цифровите валути на централните банки (CBDC) ще усили известността на криптовалутите.

Предимства на CBDC и липса на дискретност

Грийн сподели, че CBDC оферират няколко преимущества, в това число улеснение, успеваемост и бистрота. Въпреки това те не обезпечават цялост на персоналните данни на потребителите.

Той счита, че с приемането на тези цифрови валути от от ден на ден страни причините в интерес на криптовалутите като Биткойн ще станат по-силни. Грийн предвижда, че държавните управления ще защитят CBDC от рецензиите за персоналните живот като отхвърлят тези опасения като пресилени.

Той обаче счита, че тези активи съставляват действителна опасност за неприкосновеността на персоналните данни, защото ще дадат на държавното управление опция да наблюдава разноските в действително време.

CBDC трансформира разпоредбите на играта във финансовата система

Грийн съобщи, че CBDC ще трансформират финансовата система, защото могат да наблюдават всяка покупка и да управляват всяка изхарчена стотинка.

Той акцентира, че подкрепените от страната програмируеми цифрови валути ще дадат на държавното управление по-голям надзор върху транзакциите на жителите.




Разследване на издаването на CBDC в Обединеното кралство

Коментарите на Грийн идват след неотдавнашното известие на английското министерство на финансите и Английската централна банка, че изследват опцията за издаване на CBDC като решението се чака да бъде взето в границите на десетилетието.

Канцлерът на хазната Джереми Хънт съобщи, че въпреки парите в брой към момента да остават, цифровата лира, издадена и подкрепена от Английската централна банка, би могла да бъде благонадежден, наличен и елементарен за потребление метод за заплащане. Целта на следствието е да се дефинира какво е допустимо, като в същото време се подсигурява финансовата непоклатимост.

Източник: cryptodnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР