Гигантът в разплащателните услуги PayPal получи писмена заповед за предоставяне

...
Гигантът в разплащателните услуги PayPal получи писмена заповед за предоставяне
Коментари Харесай

SEC погна и PayPal?

Гигантът в разплащателните услуги PayPal получи писмена заповед за даване на информация по отношение на неговата обвързана с щатския $ постоянна монета PayPal USD (PYUSD) от Комисията по скъпи бумаги и тържища на Съединени американски щати (SEC). Правният отдел на SEC е изпратил призовката по отношение на включването на токена в публично оповестения от компанията финансов доклад за третото тримесечие на 2 ноември. Заповедта изисква PayPal да даде на регулатора избрани документи:

„ Ние си сътрудничим с SEC във връзка с това искане. “, означават сбито от компанията.

Действието на Комисията по скъпи бумаги и тържища идва към три месеца откакто PayPal пусна своята постоянна монета при започване на август. Тя е издадена от Paxos Trust и е обезпечена с депозити в щатски долари, краткосрочни съкровищни облигации и сходни парични еквиваленти. Токенът PYUSD е основан на блокчейна на Ethereum и е ориентиран към обработката на цифрови заплащания.

Според представител на Paxos, стабилната монета се показва извънредно сполучливо до момента, достигайки пазарна капитализация от 150 милиона $ през двата месеца от стартирането ѝ. Към момента на писане пазарната капитализация на PYUSD се прави оценка на към 159 милиона $, с съвсем 2,7 милиона $ дневен размер на търговия, съгласно данни от CoinGecko.

Рязкото повишаване на приемането на PayPal USD се дължи значително на водещите крипто тържища като Coinbase, Crypto.com, Bitstamp и Kraken, които листнаха стейбълкойна на своите платформи скоро след стартирането му. През септември PayPal разгласи идното консолидиране на PYUSD в услугата за мобилни заплащания Venmo, което ще разрешава на потребителите да купуват стабилната монета и да я изпращат на другари и родственици.

Освен агресивното нахлуване на крипто пазара в Съединените щати, PayPal също по този начин напредва със своите инициативи и в други страни. На 31 октомври компанията получи лиценз от Службата за финансово държание на Обединеното кралство, който ѝ разрешава да предлага крипто услуги в страната.

Със своето деяние против PayPal Комисията по скъпи бумаги и тържища още веднъж потвърди, че Съединени американски щати към момента е несигурна среда за крипто фирмите. Регулаторът към този момент заведе правосъдни каузи против няколко от най-големите локални играчи в крипто промишлеността, в това число против Coinbase и американския клон на Binance. През октомври 2023 година SEC най-сетне реши да изиска преустановяване на тригодишното си дело против Ripple, компанията зад токена XRP, една от най-големите криптовалути по пазарна капитализация.

През април 2023 година основният изпълнителен шеф на Circle Джеръми Алер съобщи, че репресиите върху бранша от страна на американските регулатори са били главния фактор за намаляващата пазарна капитализация на стабилната монета USD Coin на компанията.

Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР