Германският министър на икономиката Роберт Хабек съобщи, че двата временни

...
Германският министър на икономиката Роберт Хабек съобщи, че двата временни
Коментари Харесай

Новите терминали на Германия за втечнен газ ще заработят в края на тази или началото на следващата година

Германският министър на стопанската система Роберт Хабек заяви, че двата краткотрайни терминала за полутечен природен газ, подготвяни от страната му като част от отхвърли от съветските енергоносители, ще влязат в употреба в края на тази или началото на идната година, съобщи ДПА.

Германското държавно управление нае четири плаващи терминала за полутечен газ, сподели Хабек пред вестник " Велт ам зонтаг ".

" Два от корабите ще бъдат разполагаем още тази година и в края на тази или началото на идната година ще бъдат основани във Вилхелмсхафен и Брунсбютел ", уточни той пред изданието.

Темповете, с които се правят отводът от съветския природен газ и прекосяването към полутечен газ, " са невиждани за Германия ", сподели Хабек.

На този декор Москва доста понижи доставките на синьо гориво за Германия по съществуващите газопроводни тръби, до момента в който Берлин интензивно търси нови енергийни източници.

Ръководителят на Федералната мрежова организация, която упражнява надзора върху мрежите за енергийни доставки в Германия, изрази през днешния ден опасения, че съветските газови доставки може изцяло да спрат.

Предстоящият планов ремонт на газопровода " Северен поток 1 " може " по политически аргументи да се проточи по-дълго от плануваното ", съобщи Мюлер в изявление за изданията от медийната група " Функе ".

Той прикани популацията да понижи енергийното си ползване.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР