Германският канцлер Олаф Шолц осъди всеки опит за нарушаване на

...
Германският канцлер Олаф Шолц осъди всеки опит за нарушаване на
Коментари Харесай

Олаф Шолц осъди опитите за разцепление на Босна и Херцеговина


Германският канцлер Олаф Шолц осъди всеки опит за нарушение на суверенитета и териториалната целокупност на Босна и Херцеговина /БиХ/.

" Неприемливи са изказванията от страна на сръбския ентитет Република Сръбска ", акцентира канцлерът на конференция в Берлин с Денис Бечирович, ръководител на председателството на БиХ.

Шолц поддържа дейностите на висшият представител в страната Кристиан Шмид и спазването на Дейтънското спокойно съглашение от 1995 година

Германия ще продължи да взе участие в мироопазващата задача EUFOR-ALTHEA.

Шолц удостовери мощната поддръжка на Берлин за кандидатурата на Босна и Херцеговина /БиХ/ за участие в Европейския съюз. Той сподели, че присъединението на страните от Западните Балкани към блока от дълго време е " закъсняло ".

„ Германия работи интензивно, с цел да подсигурява, че страните от Западните Балкани имат бъдеще в Европейския съюз. Европейският съвет реши през март да стартира договаряния с Босна и Херцеговина. Това беше значима стъпка, върху която работихме дълго време. Сигурен съм, че това дава нова вяра на страната за Европа “, добави Олаф Шолц.

Снимка:БГНЕС
Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР