Германският канцлер Ангела Меркел отиде неподготвена на срещата си с

...
Германският канцлер Ангела Меркел отиде неподготвена на срещата си с
Коментари Харесай

Меркел отиде неподготвена на среща с премиера на Австралия

Германският канцлер Ангела Меркел отиде неподготвена на срещата си с австралийския министър председател Скот Морисън, написа " Гардиън ".

По време на диалозите Меркел прибягваше до бележи, с цел да научи повече за събеседника си. Кратката намира се организира в коридорите на Г-20 в Аржентина през уикенда.

Срещите на Г-20, сходни като на годишната Генерална асамблея на Организация на обединените нации, са форма на бързи дипломатически срещи, макар че нормално международните водачи авансово знаят детайлности за своите сътрудници.

Но Меркел намерено четеше бележките си с информация за Морисън, което беше снимано от фотограф, преди да похвали дясното му съдружно държавно управление. Британската медия отбелязва, че канцлерът на няколко пъти е поглеждал към бележките си по време на срещата им.

" Гардиън " напомня, че в Австралия постоянно се сменя водачеството и че има огромни шансове Морисън да напусне интернационалната сцена и да не взе участие на идната среща на Г-20 в Токио. За последните пет години страната е ръководена от петима министър председатели.

Вестникът също по този начин написа, че сгъстеният график на Меркел надали може да се показва като причина за пренебрежението й към Морисън, защото тя дойде с 8 часа по-късно на Г-20 поради механически проблем със самолета й, което й дава задоволително време да се запознае с биографията на премиера на Австралия. /news.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР