Германският банков регулатор обяви в неделя, че е изтеглил от

...
Германският банков регулатор обяви в неделя, че е изтеглил от
Коментари Харесай

Санкции: Германия лиши руската банка ВТБ от контрола над европейското й дружество

Германският банков регулатор разгласи в неделя, че е изтеглил от втората по величина съветска банка ВТБ, обект на наказания поради войната в Украйна, контрола върху нейното европейско дъщерно сдружение, чиято активност въпреки всичко може да продължи.

Руската група " към този момент няма надзор " върху VTB Bank SE, дъщерно сдружение, основано в Германия, след " възбраната за практикуване на правото на глас ", изяснява органът на финансовия пазар BaFin в известие за пресата.

Ръководството на европейското сдружение към този момент има възбрана за " следване на наставления " от съветското ръководство, добавено към листата на субектите, глобени от Европейски Съюз в петък.

От „ няколко седмици “ е в действие възбрана за прекачване на средства към „ субекти от групата на ВТБ “, прецизират от BaFin.

ВТБ „ към този момент не може да се разпорежда с финансовите активи “ на своето европейско дъщерно сдружение, което по този метод е „ напълно изолирано “ от съветската група, съгласно регулатора.

Банката към този момент бе обект на американски наказания и бе изключена от интернационалната финансова система Swift.

Най-голямата съветска банка, Сбербанк, е глобена от февруари и ще бъде открита процедура по неплатежоспособност за нейното европейско дъщерно сдружение Sberbank Europe AG, основано в Австрия и изправено пред съществени проблеми с паричните потоци.

За ВТБ „ режима на работа остава неизменен “, сподели BaFin в неделя. „ Клиентите постоянно могат свободно да се разпореждат със своите депозити. “

Регулаторът, който следи обстановката от близко, не откри проблем с ликвидността.

Според всекидневника „ Ханделсблат “ обаче четирима от петимата членове на управителния съвет неотдавна са подали оставки и ВТБ Европа не е приемала нови клиенти от началото на март. / Агенция Франс Прес, БГНЕС
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР