Германският автомобилен производител обяви цялостното си оттегляне от Русия и

...
Германският автомобилен производител обяви цялостното си оттегляне от Русия и
Коментари Харесай

Mercedes-Benz си тръгва от Русия, на кого продава бизнеса си в страната

Германският авто производител разгласи цялостното си отдръпване от Русия и продажбата на дяловете си в локалните дъщерни компании, в това число авто цех в Московска област, на дилърския холдинг " Автодом ". Това оповестиха от съветското посланичество на концерна, написа Интерфакс.

По-специално, ще бъдат продадени дяловете в: Mercedes-Benz RUS JSC, Mercedes-Benz Manufacturing Rus LLC (завод в Московска област), Mercedes-Benz Financial Services Rus LLC, Mercedes-Benz Bank Rus LLC, Mercedes-Benz Capital Rus LLC.

Завършването на договорката предстои на утвърждение от съответните държавни органи.

" Основните цели при съгласуването на изискванията по договорката бяха обезпечаване на оптимално осъществяване на отговорностите към клиентите от Русия, както в региона на следпродажбеното обслужване, по този начин и в даването на финансови услуги, както и опазване на работните места на чиновниците на съветските подразделения на компанията ", разяснява изпълнителният шеф на Mercedes-Benz Rus Наталия Королева.

Дилърският холдинг " Автодом ", като нов притежател на съветските подразделения на Mercedes-Benz, ще може да притегли други компании като сътрудници, с цел да провежда взаимно произвеждане въз основата на автомобилния цех край Москва, оповестяват от съветското Министерство на индустрията и търговията.
 Mercedes-Benz продаде най-скъпата кола в света
Mercedes-Benz продаде най-скъпата кола в света

За неповторимия състезателен автомобил от 1956 година бяха платени 135 милиона евро
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР