Германският автомобилен концерн Volkswagen все още търси най-доброто място за

...
Германският автомобилен концерн Volkswagen все още търси най-доброто място за
Коментари Харесай

България все още е в надпреварата за завода на Volkswagen

Германският авто тръст Volkswagen към момента търси най-хубавото място за новия си цех в Югоизточна Европа. Това оповестява националният всекидневник Die Frankfurter Allgemeine Zeitung, представен от организация " Фокус ".
" Няма дефинитивно решение на надзорния съвет ", съобщи министър председателят на Долна Саксония Щефан Вайл от Германската социалдемократическа партия (ГСДП), който е и част от управителния орган на Volkswagen.
Наскоро бе обявено, че Турция към този момент е определена за построяването на завода на стойност милиарди. От компанията обаче опровергаха информацията. България също продължава да взе участие в конкуренцията.
" Разбира се, без значение по какъв начин се вземе това решение, то ще бъде икономическо, а не политическо изказване ", увери Вайл, като добави, че се чака такова да има " може би на идващото или на по-следващото съвещание на надзорния съвет ". Съответно процесът евентуално ще продължи през есента.

Германското издание цитира и отзиви на критици на Анкара съгласно които избирането на Турция не е съвместимо със обстановката с правата на индивида в страната.
Впечатлението, че компанията отслабва дейностите си в Германия, като пренасочва все по-голяма част от работата си в страни с по-ниски разноски за личен състав, опонира на политиката на ГСПД. „ Принципно обстановката е по-сложна. Компанията би трябвало да отваря нови пазари за продажби, също посредством пазарно насочено произвеждане ", акцентира още Вайл. Съгласно думите му Volkswagen би трябвало да има право да участва в доста страни. „ Ето за какво се оправя толкоз добре, тъй като освен гледа на нещата с национални очила, а се утвърждава в интернационален проект от десетилетия ", изясни Вайл.
Наскоро концернът показа положителни резултати за работата си - макар дизеловата спекулация и проблематичната автомобилна промишленост. От април до юни продажбите са се нараснали с близо седем % по отношение на миналата година, макар че са доставени по-малко коли. Също по този начин облагата на компанията се е нараснала доста през този интервал с съвсем една четвърт.



напомня, че след среща при премиера Бойко Борисов в средата на юли, президентът (2012 - 2017 г.) Росен Плевнелиев, който е и ръководител на автомобилния клъстер, съобщи, че България продължава договарянията с немския колос и процесът за София не е завършил. 
" Това, че сме на финала със страна като Турция, е голям триумф за България ", означи Плевнелиев. " Научихме доста, разбрахме доста, имаме упоритостта да продължаваме напред. Това, че Турция е избрала да продължи да договаря преференциално, това не значи, че за нас процесът е завършил. България е една извънредно почтена опция, която се цели нависоко. В идващите месеци ние продължаваме да работим дружно с тръст на Volkswagen и договарящите екипи, до момента в който няма подписан контракт с една от двете страни ", съобщи тогава пред публицистите Росен Плевнелиев. 
Редица турски издания към този момент оповестиха, че София е изгубила борбата за завода на Volkswagen. Според изявления в турските медии немският тръст проявявал сериозен интерес към икономическия дейния регион към град Измир - бастион на политическата съпротива в страната. 
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР