Накъде лихвените проценти? Това е въпросът, на който повечето европейски

...
Накъде лихвените проценти? Това е въпросът, на който повечето европейски
Коментари Харесай

Историята за завръщането на европейските банки се променя

Накъде лихвените проценти? Това е въпросът, на който множеството европейски банкови вложители биха желали да получат отговор. По-високите лихвени проценти са от изгода за тези банки с по-висок дял на заеми с изменчив лихвен % в техните книги. Те включват италиански и испански банки, чиито цени на акциите се показаха най-добре през тази година.

Както ЕЦБ, по този начин и Bank of England се стремят към понижаване на лихвите – въпреки и постепенно. Инвеститорите би трябвало да обмислят да сменят своята честност към кредиторите от Обединеното кралство и Франция.

Въпреки това има проблем. По-силната от предстоящото икономическа интензивност и по-силната инфлация изненадаха множеството наблюдаващи. Това направи решението на акционерите да се отклонят от тазгодишните спечелили, като испанската Caixa и италианската BPER Banca, по-трудно. Миналата година чистият лихвен приход (NII) на двойката, почти разликата сред това, което банките заплащат на притежателите на сметки и получават по заеми, ск...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР