Германските производители на бира са продали през миналата година 9,3

...
Германските производители на бира са продали през миналата година 9,3
Коментари Харесай

Германците пият все по-малко бира

Германските производители на бира са продали през предходната година 9,3 милиарда литра от едва алкохолната напитка. Това е с 2,5% по-малко в сравнение с през 2016, а като цяло индикаторът е най-нисък от 1993, заяви Федералното статистическо ведомство, представени от ТАСС.

По-голямата част от немската бира се пласира на вътрешния пазар – 86,6% от продукцията е била закупена от локални търговски мрежи. За експорт са изпратени 16,3% от общия размер. Държавите от Европейски Съюз са получили 970 млн. литра, а трети страни – 600 милиона.

Намаляването на потреблението на бира в Германия се изяснява с демографската обстановка в страната – популацията застарява и не пие бира с такава ненаситност, настояват специалисти. Освен това те припомнят, че лятото на 2017 беше хладно и дъждовно, което също е понижило продажбите.

През тази година се чака усъвършенстване на обстановката с помощта на международния шампионат по футбол, който ще се организира в Русия, защото продажбата на бира пораства устойчиво при огромни спортни събития.

Според средностатистическите данни германците пият по 107 литра бира годишно.

Редактор: Деница Райкова
Източник: expert.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР