Германски учени от Саарландския университет установиха , че хората, които

...
Германски учени от Саарландския университет установиха , че хората, които
Коментари Харесай

Ежедневната разходка може да добави 7 години към живота ви

Германски учени от Саарландския университет откриха, че хората, които се разхождат по към 25 минути всеки ден, живеят почти 7 години повече.

За да доближат до тези изводи, откривателите са проучили 69 здрави непушачи на възраст сред 30- и 60-годишна възраст, които не са се упражнявали постоянно. Те обаче са били подканени да правят регулярни аеробни извършения (да се движат или да спортуват) в продължение на 6 месеца. През това време учените са им правили непрекъснати кръвни проби. След месец проучванията на кръвта посочили по-добро възобновяване на остарялата ДНК и по-ефикасни процеси в тялото против остаряване.

“Не можем да избегнем остаряването, само че можем да го забавим - сподели проф. Шарма от университетската болница “Сейнт Джордж ” в Лондон, който не е взел участие в проучването. - Можем да изглеждаме по-млади, когато сме на 70, и да надхвърлим 90 години. Движението ни носи три до седем спомагателни години живот. То е антидепресант, усъвършенства когнитивните функционалности и към този момент има доказателства, че забавя появяването на деменция. ”

Съветът на експертите е всеки да се движи интензивно най-малко 20 минути дневно, да вземем за пример да се разхожда или да тича.

Източник: obekti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР