Германската версия на френското движение на "жълтите жилетки" не успя

...
Германската версия на френското движение на "жълтите жилетки" не успя
Коментари Харесай

Германската версия на „жълтите жилетки“ не успя да мобилизира значителен брой демонстранти

Германската версия на френското придвижване на "жълтите жилетки " не съумя през вчерашния ден да активизира забележителен брой участници в демонстрациите, планувани в цялата страна - удостоверение за сложния му "износ " отвън границите на Франция, съобщи Франс прес.

Само 2000 души съгласно ДПА са протестирали в общо 14 немски града, в това число Берлин и Мюнхен, в границите на групова акция, наречена "цветни якета ". Техните претенции са за по-добри условия на труд и по-добро качество на обучение и здравни грижи.

Например в Берлин стачкуващите са били надалеч по-малко от 500-те декларирани в началото, заяви полицията, а в Майнц участниците са били единствено трима. Инициативата е взаимна с придвижването „ Ауфщеен “ („ Изправи се “), учредено през септември от представителката на радикалната левица Сара Вагенкнехт.

Ехото на френските "жълти жилетки " отеква едва в Германия. Вече няколко седмици опитите за подемане на това обществено придвижване се оказват безплодни. Вагенкнехт не срещна особена поддръжка от останалите членове на своята партия "Левите " в желанието си да последва образеца на фернското придвижване. Грегор Гизи, авторитетна фигура в партията, дефинира като частично неприемливи методите на "жълтите жилетки " във в. "Райнише пост " и се въздържа да призове за присъединяване.
Източник: bnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР