Германската футболна легенда Франц Бекенбауер почина на 78-годишна възраст, предаде

...
Германската футболна легенда Франц Бекенбауер почина на 78-годишна възраст, предаде
Коментари Харесай

Почина германската футболна легенда Франц Бекенбауер

Германската футболна легенда Франц Бекенбауер умря на 78-годишна възраст, съобщи Българска телеграфна агенция. Семейството му е съобщило новината пред немската организация ДПА.

Световен първенец с Германия и като играч, и като треньор, той рядко имаше обществени изяви в последните години поради разнообразни здравословни проблеми.

„ Кайзер Франц “ е считан от мнозина за най-големият немски футболист за всички времена.

" С дълбока горест ви оповестяваме, че моят брачен партньор и нашият татко Франц Бекенбауер умря през вчерашния ден заобиколен от околните си. Молим ви да скърбите в безмълвие и да се въздържате от задаване на каквито и да е въпроси ", оповестиха от фамилията.

Бекенбауер е ученик на школата на Байерн Мюнхен и бързо се трансформира в основен състезател за мюнхенския клуб. Момчето от квартал Гизинг завоюва четири трофеи в Бундеслигата, три Купи на европейските първенци и Междуконтиненталната купа.

Със своята грациозност и лекост на терена, той предефинира на централния бранител и увенча кариерата си със спечелването на Световната купа през 1974 година вкъщи. Две години по-рано той изведе тима на Германия до купата на Европейското състезание. Световната му купа като треньор е през 1990 г.
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР