Германия възобнови работата на още една от топлоелектрическите си централи

...
Германия възобнови работата на още една от топлоелектрическите си централи
Коментари Харесай

Германия възобнови работата на една от най-мощните си ТЕЦ на въглища


Германия възобнови работата на още една от топлоелектрическите си централи (ТЕЦ), която работи с въглища, с цел да понижи потреблението на природен газ за производството на електрическа енергия, заяви ДПА. 
Рано тази заран към енергийната система на Германия е включена Топлоелектрическа централа " Хайден ", която работи с черни въглища и е част от енергийния запас на страната, разгласи представител на корпорацията " Унипер " (Uniper).
С мощ от 875 мегавата, " Хайден " е една от най-мощните въглищни Топлоелектрическа централа в Германия, съгласно " Унипер ". Тя е пусната в употреба през 1987 година, среща се в град Петершаген в немската провинция Северен Рейн-Вестфалия, в западната част на страната.
Природозащитната организация " Грийнпийс " (Greenpeace) дефинира като " належащо " повторното стартиране в употреба на ТЕЦ-овете.
" Пускането още веднъж на топлоелектрическите централи, които към този момент са били изключени, е мъчително, само че неизбежно решение ", съобщи специалистът към " Грийнпийс " по въпросите на климата и енергетиката Карстен Шмид.
ТЕЦ-овете на въглища би трябвало да бъдат употребявани, до момента в който Германия откри решение по какъв начин да компенсира дефицита на газовите доставки от Русия, счита Шмид. 
Германия възнамерява да спре работата на топлоелектрическите централи, които работят с въглища, не по-късно от 2038 година Повторното стартиране в употреба на част от тях обаче се постанова заради войната в Украйна и последвалите сривове на енергийния пазар, отбелязва ДПА.
Властите в Германия разрешиха от 14 юли тази година ТЕЦ-овете, които са част от така наречен " енергиен запас ", да възобновят работа с цялостния си потенциал, с цел да може страната да спести от потреблението на природен газ.
 
Българска телеграфна агенция style= " margin: 1rem; background-image: initial; background-position: initial; background-size: initial; background-repeat: initial; background-attachment: initial; background-origin: initial; background-clip: initial; " >  

 
  class= " MsoNormal " >
  class= " MsoNormal " >

 
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР