Германия подкрепя втори мандат на Кристалина Георгиева като управляващ директор

...
Германия подкрепя втори мандат на Кристалина Георгиева

снимка: Twitter

Коментари Харесай

Германия подкрепя втори мандат на Кристалина Георгиева като директор на МВФ

„ Германия поддържа втори мандат на Кристалина Георгиева като ръководещ шеф на МВФ. “ Това съобщи немският финансов министър Кристиан Линднер.

„ Кристалина Георгиева насочваше МВФ през тежки времена в последните години. Убеден съм, че тя е точният човек, който да преведе институцията през идните провокации и да ускори МВФ като покровител за структурни промени в нашите стопански системи “, написа Линднер в обществената мрежа Х.

Германия поддържа втори мандат на Кристалина Георгиева

Френският финансов министър Брюно Льо Мер предишния месец уточни, че би подкрепил Георгиева за втори мандат, отбелязвайки „ страхотната работа “, свършена от нея като ръководещ шеф на МВФ.

Евентуалното избиране на Георгиева за втори мандат би дало отговор на продължителните опасения, повдигнати от нововъзникващите пазари и разрастващите се страни по отношение на американско-европейския двуполюсен монопол в МВФ и Световната банка, напомня SafeNews.

Самоопределяща се като „ безконечен оптимист “, Кристалина Георгиева мина през големи разтърсвания за световната стопанска система.

От експлоадирането на световната коронавирусна пандемия единствено месеци след встъпването ѝ в служба – до съветската инвазия в Украйна в края на февруари 2022 година

Тя е съсредоточена върху укрепването на вероятностите за средносрочен напредък, който изостава от историческите равнища.

Георгиева си навлече рецензии вътре и отвън Фонда за натиска си да включи изменението на климата като фактор в отчетите за наблюдаване на стопанските системи на страните членки.

Източник: Българска телеграфна агенция

За още настоящи вести: Последвайте ни в Google News

Още вести четете в категории Свят и Бизнес.

Източник: safenews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР