Германия елиминира САЩ на полуфиналите на Световното първенство по хокей

...
Германия елиминира САЩ на полуфиналите на Световното първенство по хокей
Коментари Харесай

Германия на исторически финал срещу Канада на Световното по хокей

Германия отстрани Съединени американски щати на полуфиналите на Световното състезание по хокей на лед за мъже с 4:3 след продължение и в неделя ще спори за купата против любимеца Канада, който по-рано през днешния ден преодоля мъчно Латвия - 4:2.

Финалът е в Тампере. Шампионатът за втора поредна година е във Финландия, като този път страната дели семейството с Латвия. Русия трябваше да го одобри, само че интернационалната федерация лиши правото на страната поради войната в Украйна. Съответно, Сборная още веднъж не взе участие. 

Американците, които до през днешния ден се представяха най-убедително от всички огромни сили на играта, остават с две трофеи от 1933-та и 1960 година, до момента в който германците ще играят за първи трофей.

Съединени американски щати стартира мача със светкавични попадения - Алекс Тък се разписа след 71 секунди игра, по-малко от три минути по-късно играчът на " Бъфало Сейбърс " асистира на Роко Грималди за 2:0.

Германците обаче върнаха двата гола още в първата третина посредством Фредерик Тифелс и Максимилиан Зубер, които от своя страна вкараха през три минути.

Янките дръпнаха отново във втората част с гол на Мишел Ейсимон, а в края на последната Германия се хвърли с всички сили в офанзива за равнене. Вратарят Матиас Нидербергер напусна за сметка на още един полеви състезател и " маншафтът " съумя да вкара само 16 секунди по-късно - 1:23 мин. преди края прецизен за 3:3 бе Марсел Ньобелс. 

Германия вкара победния гол след 7:32 мин. игра в продължението, когато Тифелс се разписа за повторно. Нидербергер избави 30 удара на вратата на Германия, а Кейси Десмит отрази 22 шайби за Съединени американски щати.
Канада ще опита да се оправдава за неуспеха през предходната година
Канада означи три гола в последната третина и завоюва с 4:2 против Латвия в първия полуфинал в " Нокия Арена " в Тампере.

Латвийците, които бяха домакини на един от потоците преди елиминациите, повеждаха на два пъти в резултата с попадения на Данс Лочмелис в първата третина и Рудолфс Балчерс във втората. Сами Блейс от " Сейнт Луис Блус " пък изравни краткотрайно резултата за 27-кратните първенци.

Канада нанесе рещителен удар в първата половина на последната третина. Джак Куин от " Бъфало Сейбърс " изравни след 45 секунди игра, а след още осем минути 18-годишният младок от Университета на Мичиган Адам Фантили наниза шайба за 3:2.
 Снимка АП/БТА

Скот Лафтън, един от капитаните на " Филаделфия Флайърс ", довърши противника с гол на празна мрежа 43 секунди преди края. Самуел Монтембо отрази 22 удара за канадците, а на отсрещната врата Артурс Шиловс направи 32 спасявания.

През предходната година Канада загуби от Финландия на финала, по този начин " Суоми " записа историческо достижение - международна купа след олимпийската. Сега " кленовите листа " биха домакините на четвъртфинал, откакто в първата фаза бяха неуверени.
Още по тематаПодкрепете ни
Уважаеми читатели, вие сте тук и през днешния ден, с цел да научите новините от България и света, и да прочетете настоящи разбори и мнения от „ Клуб Z “. Ние се обръщаме към вас с молба – имаме потребност от вашата поддръжка, с цел да продължим. Вече години вие, читателите ни в 97 страни на всички континенти по света, отваряте всеки ден страницата ни в интернет в търсене на същинска, самостоятелна и качествена публицистика. Вие можете да допринесете за нашия блян към истината, неприкривана от финансови зависимости. Можете да помогнете единственият гарант на наличие да сте вие – читателите.
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР