ГЕРБ реагираха остро на новината за . Реагираме отдавна за

...
ГЕРБ реагираха остро на новината за . Реагираме отдавна за
Коментари Харесай

Депутат от БСП: Интересно е, че разследването на ОЛАФ идва преди началото на предизборната кампания

" ГЕРБ реагираха остро на новината за. Реагираме от дълго време за тази договорка. Има запитвания към служебния министър от 2017 година за прословутата поръчка. Опитваше да се замазва и да се споделя, че няма подобен проблем. Когато избухна абсурда, се пробваха да трансферират казуса от болната на хубавичко глава. Твърдят, че държавното управление на Борисов е отговорно “. Това съобщи депутатът от ГЕРБ Мануил Манев в предаването " Лице в лице " по БТВ.
Според него корупцията в тази поръчка проличава при отпадането на претендентите – изначало документи са подали 13 компании, а при отварянето на ценовите оферти са четири, което демонстрира, че някой е променял параметрите и е създавал спомагателни условия за въпросните коли, тъй че да дават отговор на офертата на избрана компания.
 Проф. Михайлов: Наливат се пари в нереформирани системи Проф. Михайлов: Наливат се пари в нереформирани системи
Ясно е, че бюджетът е избирателен, ясно е че с него се купуват индулгенции. Първо се наливат пари в системи, които не са реформирани и...
" При задаването на социална поръчка постоянно има параметри и фирмите, чиито оферти не дават отговор на тях, отпадат " съобщи от своя страна националният представител от Българска социалистическа партия проф. Георги Михайлов. " Разследващите органи би трябвало да си свършат работата. Не може от ГЕРБ да повтарят 100 пъти една неистина и да се надяват тя да стане истина. Хубаво е, че ОЛАФ са разследвали, само че българските правораздавателни органи би трябвало да се занимават с този случай. Интересното е, че всичко това се случва безусловно преди началото на предизборната акция. Най-важният въпрос е кой е подписал този контракт, а това е вътрешният министър на ГЕРБ ", сподели Михайлов.
Депутатът от Българска социалистическа партия счита, че не би трябвало да се гледа избраният случай с колите, а да се търси решение на кардиналния проблем. Според Михайлов експлоадирането на този скандал е в тъкмо селекциониран миг преди започването на предизборната акция. Мануил Манев съобщи, че има ред в такива случаи и той би трябвало да се съблюдава. След като договорката е в пълномощията за следствия на ОЛАФ, трябвало е да се изчака да свърши следствието на службата. Двамата депутати се съгласиха, че би трябвало да се изчакат заключенията на проверяващите, а за идната предизборна акция се надяват, че няма да бъде белязана от компромати, а от хрумвания за справяне с корупцията.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР