ГЕРБ издига Росен Желязков за председател на НСОчаквам в следващите

...
ГЕРБ издига Росен Желязков за председател на НСОчаквам в следващите
Коментари Харесай

Борисов: Очаквам повече разум и мъдрост от партиите – иначе отиваме на избори без бюджет


ГЕРБ издига Росен Желязков за ръководител на Народно събрание

„ Очаквам в идващите дни повече разсъдък и мъдрост от партиите – другояче отиваме на избори без бюджет. Без нас държавно управление не може да има “, съобщи Бойко Борисов на първото съвещание на парламентарната група на ГЕРБ.

На него стана ясно, че Росен Желязков ще бъде номинацията на ГЕРБ за ръководител на Народното събрание, стана ясно още на първото съвещание на парламентарната група на партията.

Борисов разгласи, че за негов заместител още веднъж ще посочат Росица Кирова. Ръководител на групата още веднъж ще е Десислава Атанасова, а заместници ще са Теменужка Петкова и Деница Сачева. 

„ България не може да остава повече без държавно управление. Ние покачихме резултата си, само че нищо устойчиво не може да се извърши, без да има национално единодушие и то с партии, които изповядват нашата идеология - в поддръжка на Украйна, понижаване на инфлацията, основаване на условия за бизнес “, изясни водачът на партията-победител на изборите на 2 април. 

Борисов съобщи още, че прогнозите на МВФ, която понижи над двойно упованията си за растежа на българската стопанска система през 2023 година, както и данните на Българска народна банка се дължат на политическата неустановеност в страната.

„ Всички заклинания, че, в случай че не може да се направи държавно управление, в допълнение изправят страната пред непоправими последици. Ако няма постоянно държавно управление, не може да има и бюджет “, отсече Борисов. Той удостовери, че ПГ няма да поддържа данъчни закони, с които да се понижи дефицитът. Причината – обещанието към бизнеса за най-ниски данъци

„ Станишев вкара плоския налог и ние 12 години го поддържаме “, добави той. 

„ Ще бъде импортиран бюджет - той ще е с 6-7% недостиг, той няма по какъв начин да стане 3 на 100. Не се приема бюджет, защото  рискът е пред партиите. Сега си разрешават да дават добавки към пенсиите, а това е жив популизъм “, сподели още водачът на ГЕРБ.  „ Казвам всичко това, с цел да схванат водачите какъв брой е значимо да има държавно управление, с цел да се направи бюджет. Около юни страната ще спре да заплаща, тъй като няма бюджет. Колкото и да ни нападат единственото устойчиво, дълготрайно държавно управление е сред двете огромни обединения, тъй като ние имаме идентични визии в 90% от стратегиите “, разясни той

„ Има и други разновидности, само че там има 2 разграничителни линии - Украйна и къде се намираме в Европа, и надлежно по тематиката Северна Македония. Като се има поради, че „ Възраждане “ си повишават резултата и споделят: „ ние можем да поносим до момента в който не станем първа политическа мощ “. Не, че ще се случи, само че по този начин пазят електората си. Има Такъв Народ като слушах Слави, споделят, че в Народно събрание ще играят държавен и партиен надзор. Те ще управляват. ОТК както беше. Движение за права и свободи са подготвени постоянно да ръководят. И оставаме ние и сътрудниците от Политическа партия. Най-лесно е да искаш да контролираш, а различен да работи “, заключи Борисов.

Той даде и задача на ПГ- още на следващия ден да имат цялостен пакет за правосъдната система като прикани за разсъдък тези, които обичат републиката, парламентаризма и парламентарната народна власт.



 
Източник: tribune.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР