ГЕРБ и БСП влязоха в нова словесна схватка за това

...
ГЕРБ и БСП влязоха в нова словесна схватка за това
Коментари Харесай

ГЕРБ и БСП в схватка заради брата на депутата Стоилов

ГЕРБ и Българска социалистическа партия влязоха в нова словесна битка за това носи ли отговорност брат за брата, изключително в случай че единият е народен представител. Повод за конфликта отново стана депутатът от Българска социалистическа партия Георги Стоилов, чийто брат Илия бе задържан като част от незаконна група в Русе. Оказа се, че Илия бил и донор за акцията на социалистите.

От Българска социалистическа партия през днешния ден отново застанаха изрично зад националния си представител и настояха, че той не може да е виновен за дейностите на брат си, който е апетитен за уредник на незаконната група, която бе разрушена при спецакция в Русе.

Социалистите дадоха обещание и че ще върнат дарението от 400 лв. за партията, направено от Илия Стоилов.

" Ние като парламентарна група и управление на партията взехме решение това подаяние от 400 лв., направено от брата на Георги Стоилов, да го върнем. Не тъй като сме предрешили, че той е нарушител, а тъй като не желаеме да остава подозрение, че парите, които се подаряват, би трябвало да са чисти ", сподели депутатът от левицата Таско Ерменков.

Той изясни и че офанзивата от страна на ГЕРБ против сътрудника им Георги Стоилов е неплатежоспособен опит за похищение на вниманието.

Ерменков настоя, че сред депутата и неговия брат няма нито една обща компания, няма никакви преводи на пари. Братът на Стоилов не е назначаван и на общински и държавни длъжности, не е взел участие в публични поръчки. Действията му са в качеството на физическо лице, посочи соцдепутатът, написа dnes.bg.

" Живеем в правова страна и тези черни времена, когато наследник отговаряше за татко си и брат за брат си, или до девето коляно, към този момент не са настоящи. Всеки дава отговор за личните си дейности ", заключи Ерменков.

ГЕРБ продължиха с офанзивите към Българска социалистическа партия поради двамата братя. Депутатът Тома Биков изиска съответен отговор на въпроса, откакто от левицата настояват, че Георги Стоилов нямал нищо общо с бизнеса на брат си, правилно ли е, че до 2013 година той е бил съучастник със брачната половинка на Илия във компания, която се е занимавала с импорт и корекция на ротативки.

" Те настояват, че той не е фактор в Българска социалистическа партия, да кажат тогава за какво през 2013 година Георги Стоилов е бил назначен за началник на фонд " Земеделие " в Русе, това е много висока позиция, която се занимава с разплащане и финансови потоци ", прикани Биков.

Освен това изиска от левицата отговор и на въпроса дали е вярна информацията, че през 2016 година е бил взривен автомобил " Лексус ", благосъстоятелност на брата на депутата, който обаче е бил ръководен от Стоилов.

" След като смятат, че няма нищо неправилно в действието на Стоилов, за какво тогава връщат дарението на брат му, в случай че тези пари са чисти, няма смисъл да ги връщат ", настоя още Тома Биков.

Самият Георги Стоилов отхвърли да разяснява абсурда. " Обвиненията са към брат ми, не към мен ", разграничи се и той.

Тома Биков пък отхвърли да разяснява обвиняванията на алените, че зам.-министърът на превоза Ангел Попов е взел участие в корупционни схеми през 2012–2014 година и е желал от транспортния отрасъл пари.

" Питайте Министерски съвет, ние тук сме депутати ", сбито сподели той.

тагове Българска социалистическа партия ГЕРБ брат Георги Стоилов
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР