Увеличението на пенсиите да не се използва за предизборни цели

...
Увеличението на пенсиите да не се използва за предизборни цели
Коментари Харесай

Главчев: Не може пенсиите да са предизборен плакат или друг агитационен материал

Увеличението на пенсиите да не се употребява за предизборни цели прикани служебният министър председател Димитър Главчев при започване на днешното съвещание на Министерски съвет.

" Вчера всички станахме очевидци по какъв начин още една пушилка беше разсеяна. Надзорния съвет на Национален осигурителен институт взе решение пенсиите да бъдат увеличени с 11%. Не може и пенсиите на хората да са избирателен афиш или различен пропаганден материал ", съобщи Главчев.

По организацията на изборите всичко първи по проект, увери министър председателят.

" Основната ни задача е почтени и транспарантни избори, всичко върви по проект. Удостоверяването на машините върви по проект. До 26 май ще завърши процеса. Проведох среща с " Прозрачност без граници ", срещнах се с ръководителя, те останаха удовлетворени от това, което им разказахме за прозрачността на изборите ", посочи той.

Министър-председателят, който е и външен министър, разяснява още, че в случай че Северна Македония съблюдава интернационалните си договорености, България няма да е спънка по пътя ѝ към Европейски Съюз.

" Многократно през годините сме заявявали, че сме за европейската вероятност на Република Северна Македония, единствено че те би трябвало да имат желанието, само че това значи съблюдаване на всички контракти. Ако не престават да имат предпочитание за Европейски Съюз, би трябвало да съблюдават всички договорености, няма да сме спънка за присъединението им към Европейски Съюз, само че при изискване че съблюдават всички контракти подписани до момента ", посочи Главчев.


Последвайте ни във и

Вече може да ни гледате и в
Намерете ни в
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР