Генераторът на изображения с изкуствен интелект Midjourney спря безплатния достъп

...
Генераторът на изображения с изкуствен интелект Midjourney спря безплатния достъп
Коментари Харесай

Midjourney спира безплатния достъп до ИИ генераторът на изображения, позовавайки се на злоупотреби

Генераторът на изображения с изкуствен интелект Midjourney спря безплатния достъп на услугата си, откакто редица негови творения, в това число подправените изображения на Доналд Тръмп, който е „ задържан “, и папата, облечен в стилно яке станаха известни в интернет, като мнозина объркаха фалшификатите с същински фотоси. Главният изпълнителен шеф и създател на Midjourney Дейвид Холц разгласи смяната във вторник, базирайки се на „ изключително търсене и корист с пробните безвъзмездни версии “.

Преди това Midjourney позволяваше на всеки да се записва за потребление на софтуера ѝ посредством Discord, като оферираше 25 безвъзмездни поколения на изображения, преди да стартира да таксува за абонамент от 10 $ на месец. Въпреки че специалистите от години предизвестяват за капацитета на изкуствения разсъдък да генерира дезинформация, преди този момент да стане действителност това не беше голям проблем, като се има поради, че фалшификатите се виждат елементарно. Всъщност Холц съобщи пред The Verge през август предходната година, че

„ В момента не можете да принудите Midjourney да направи deepfake “.

Но шест месеца са дълъг интервал от време в изкуствения разсъдък и на 15 март Midjourney пусна нова версия на софтуера си (версия 5), която доста усъвършенства качеството на изображенията, изобразяващи хора. Например погрешно завършените ръце преди бяха отличителна линия на изображенията, генерирани от ИИ, само че в този момент са по-малък проблем. Осветлението и тъканите също са по-реалистични, а системата е в положение да генерира изображения на безчет звезди и публични фигури.

Тези усъвършенствания доведоха до това, че през последните седмици редица изображения на Midjourney станаха извънредно известни. Те включват освен подправения арест на Тръмп и папата с дълго бяло яке, който наподобява съвременно, само че и френския президент Еманюел Макрон, който се разхожда през продължаващите митинги в Париж, и Илън Мъск, който се държи за ръка с Александрия Окасио-Кортес (която е американски политик).

Ограниченията за наличие на Midjourney са по-разрешителни от някои конкурентни услуги (като DALL-E на OpenAI), само че по-рестриктивни от други като да вземем за пример Stable Diffusion.

Midjourney поддържа лист със неразрешени думи, „ свързани с тематики в разнообразни страни, въз основа на недоволства от консуматори в тези страни “, както се споделя в известие от Холц през октомври предходната година, само че компанията не споделя цялостната версия на този лист, с цел да сведе до най-малко „ драмата “.

Компанията разшири този лист, защото нейните имитации станаха доста известни, като неотдавна забрани да вземем за пример термина „ задържан “. Това явно беше в отговор на известна ареста на Тръмп, които бяха основани от проверяващия публицист Елиът Хигинс. Хигинс споделя, че след това му е било неразрешено да употребява Midjourney.

Към момента на писане на публикацията Midjourney не разрешава на гратис да се генерират изображения, макар че това може да се промени в бъдеще. Във вторник Холц съобщи, че услугата изпитва забавяния заради „ дефицит на графични процесори “. (Генерирането на изображения с изкуствен интелект е активност, изискваща доста калкулации, а Midjourney генерира изображения в облак, преди да ги показа с потребителите) Вчера той допусна, че злоупотребата със софтуера е главната причина за прекъсването на безплатните тествания на софтуера.

„ Опитахме се да пуснем още веднъж безплатните тествания с нови отбрани за злоупотреби, само че те не изглеждаха задоволителни, по тази причина ги спряхме още веднъж, с цел да запазим услугата налична за всички останали. “

сподели Холц
Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР