Класиралият се на второ място на музикалния конкурс Евровизия хърватски

...
Класиралият се на второ място на музикалния конкурс Евровизия хърватски
Коментари Харесай

Бейби Лазаня дарява спечеленото от Евровизия

Класиралият се на второ място на музикалния конкурс Евровизия хърватски реализатор Бейби Лазаня (Марко Пуришич) заяви, че се отхвърля от 50-те хиляди евро, с които го награждава хърватското държавно управление, и ги подарява, а неговите почитатели „ избухнаха “ в обществените мрежи, заяви телевизия Ен1, представена от Българска телеграфна агенция.

На вчерашното държавно съвещание министър председателят Андрей Пленкович предложи Бейби Лазаня да получи премия от 50 000 евро, само че на формалния си профил в Инстаграм изпълнителят заяви, че се отхвърля от премията.

“Благодаря на хърватското държавно управление за паричната премия от 50 000 евро. Но не мога да приема тези пари. Мога да посоча доста аргументи, само че първата, най-важната и задоволителна е, че има други лица и организации, на които тези пари ще оказват помощ доста повече, “ написа Бейби Лазаня.

Той помоли 25 000 евро да бъдат дарени на Института по детска онкология и хематология към болница „ Младен Чепулич “, а останалите 25 000 евро на Института по детска хематология, онкология и трансплантация на хемопоетични стволови кафези към университетската болничното заведение в Загреб.

Множество мнения в поддръжка и откровено удивление към музиканта заляха обществените мрежи.

Поклон до земята, Марко! Човек. Браво, хора като теб ми връщат вярата. Човече, Бог да е с теб! Купувам билети  дори и да не отида на концерта. Това са единствено част от многото позитивни мнения за решението на Бейби Лазаня.

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР