В 759 училища и 4185 зали в страната ще се

...
В 759 училища и 4185 зали в страната ще се
Коментари Харесай

Строги мерки на матурата по БЕЛ: 50 000 зрелостници се явяват на изпит утре

В 759 учебни заведения и 4185 зали в страната ще се организира утрешният държавен зрелостен изпит по български език и литература /БЕЛ/. За него заявки са подали над 50 000 зрелостници . Ангажирани са 12 970 квестори .

Тази година няма смяна във формата на теста. Той се състои от 22 задания с избираем отговор , 16 с къс свободен отговор и две с уголемен свободен отговор . Последният 41 въпрос включва есе по заложена тематика или интерпретативно съчинение върху една или няколко изучавани художествени произведения.

Самите изпитни въпроси , ще се генерират на следващия ден заран в 05:30 часа , всред над 390 000 разновидността . Ако се включи и тематиката за есето или на интерпретативното съчинение, това прави над 4 милиона изпитни разновидността.

„ Взели сме всевъзможни ограничения във връзка с „ приключване “ на избрана информация, в това число и наличие на представители на Министерството на вътрешните работи и на ДАНС при самото изтегляне на тестовите разновидности “ , сподели по-рано през днешния ден пред публицисти служебният министър на образованието и науката проф. Галин Цоков , представен от „ Dir.bg “.

Началото на матурата е в 08:30 часа , а резултатите ще бъдат оповестени до 7 юни . Задължително има видеонаблюдение във всички класни стаи.

Министър Малинов: „ Булгаргаз “ ще претендира вреди в размер на 400 млн. евро пред „ Газпром Експорт “

Източник: iskra.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР