Компанията Wooask Technology от Хонг Конг пусна уникалните слушалки TransBuds

...
Компанията Wooask Technology от Хонг Конг пусна уникалните слушалки TransBuds
Коментари Харесай

Представиха са първите слушалки с поддръжка на ChatGPT

Компанията Wooask Technology от Хонг Конг пусна неповторимите слушалки TransBuds A8. Те поддържат невронната мрежа ChatGPT, могат да превеждат от непознат език, а кутията е оборудвана с дребен екран с приложения.

Благодарение на вградения чатбтор ChatGPT на OpenAI, слушалките могат да превеждат от различен езика на събеседника в действително време. Поддържат се общо 144 езика и 70 диалекта. Преводът ще бъде изпълняван непосредствено в ухото на потребителя и в допълнение ще се демонстрира като текст на екрана на кутията. Забавянето на превода е единствено 0,5 секунди, а точността — 98%.

В допълнение към превода, ChatGPT в слушалките работи и като гласов помощник. Ако натиснете двукратно върху слушалките с пръст, чатботът ще се включи — можете да разберете времето и тапите, както и да зададете всеки въпрос от интернет. За да работи тази функционалност, смарт телефонът, който се сдвоява със слушалките, би трябвало да бъде обвързван към клетъчна мрежа или Wi-Fi.

В режим на превод TransBuds A8 може да работи 5 часа, а в нормален режим — до 35 часа с презареждане от кутията. Тъй като смарт-функциите се трансфораха в съществена специфичност на слушалките, производителят обръща малко внимание на качеството на звука.

Характеристики на смарт слушалки TransBuds A8

Вграден чип Qualcomm 3040 за изчисления; Батерия: 40 mAh (на ухо), 1000 mAh (в кейса); Bluetooth версия 5.3; 2-инчов TFT сензорен екран с резолюция 480×640 пиксела; Зареждане: кабелно с конектор Type-C; Корпус: пластмасов, 91x61x23, 8 mm, тегло 90 g.

Струва си да се отбележат и минусите. Слушалките нямат отбрана против вода и прахуляк, няма безжично зареждане и липсва поддръжка на интензивно шумопотискане. Вместо това е очакван режим „ разговор “ — в случай че го активирате, слушалките ще подчертаят речта на събеседника, тъй че да се чува по-добре.

Цена и наличност

Цената на смарт-слушалките TransBuds A8 от Wooask е  $299. За да работят функционалностите, свързани с ChatGPT, би трябвало да платите абонамент. Цената му е  40 $ на година. Първата година е безвъзмездна. Продажбите на слушалките ще стартират през август тази година.

Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР