Генералният секретар на Организацията на американските държави (ОАД) Луис Алмагро

...
Генералният секретар на Организацията на американските държави (ОАД) Луис Алмагро
Коментари Харесай

Шеф на международна организация пътувал над 30 пъти с любовницата си

Генералният секретар на Организацията на американските страни (ОАД) Луис Алмагро /на снимката/ е направил над 30 служебни пътувания в компанията на своя служителка, с която се оказва е поддържал интимни връзки.

В 16 от тези пътувания – във и отвън Съединени американски щати, където е седалището на организацията, Алмагро е бил само с въпросната служителка, която е мексиканка.

Отношенията сред него и нея, която в документите на компанията е записана като " консултант ", са обект на следствие от външна компания, която би трябвало да показа до края на месеца резултатите от отчета пред Постоянния съвет на ОАД.

Документите, които дават доклад за пътуванията, осъществени от Алмагро през 2018, 2019 и 2022 година, са част от отчет за отчетността на работата на генералния секретар, който се показва на всеки четири месеца на Постоянния съвет.

От документите става видно, че Алмагро е пътувал с въпросната служителка над 30 пъти – както единствено с нея, по този начин и с други съветници от организацията. През 2019 година е направил 38 пътувания, в 10 от които е бил единствено с нея. Поне пет от пътешествията са били финансирани непосредствено от ОАД. Сред дестинациите, на които са били единствено двамата, са Рио де Жанейро и Англия.

Частната компания, която е натоварена с следствието, би трябвало да изготви финалния си отчет и да го показа пред Постоянния съвет – услуга, която ще коства 100 хиляди $ на ОАД.

Роденият в Уругвай 59-годишен Алмагро, който е отпред на организацията от 2015 година, удостовери през ноември м.г., че е имал връзка със служителката в продължение на три години, само че към този момент не са дружно. По отношение на следствието изрази вяра " то да даде най-хубавия резултат ", осведоми организация EFE.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР