Генералният секретар на ООН Антонио Гутериш заяви пред Генералната асамблея,

...
Генералният секретар на ООН Антонио Гутериш заяви пред Генералната асамблея,
Коментари Харесай

ООН: Светът е изправен пред заплахата на „четиримата конници на Апокалипсиса”

Генералният секретар на Организация на обединените нации Антонио Гутериш съобщи пред Генералната асамблея, че светът е изправен през опасността на „ четиримата конници на Апокалипсиса”, оповестява РИА Новости.
„ Виждам измежду нас четирима конници – четири надигащи се закани, които ще подложат на заплаха постигнатия прогрес през XX век и ще основат заплаха за опциите на XXI век”, съобщи той.
Първият конник е „ високото геостратегическо напрежение”. Гутериш обърна внимание на възходящата нуклеарна опасност и акцентира, че интернационалните спорове провокират премеждия измежду хората.
Вторият конник е климатичната рецесия. Според генералния секретар, междинната температура в международен мащаб се е нараснала и милиони типове животни са застрашени от изгубване.
Третият конник е „ растящото световно недоверие” – в международен мащаб пада доверието в политическите институции, двама души от всеки четирима живеят в страни с растящо неравноправие. Все повече хора стартират да се съмняват в изгодата от глобализацията.
Последният конник, съгласно Гутериш, е „ тъмната страна на цифровизацията”. Генералният секретар акцентира, че новите технологии се употребяват за закононарушения, за разпалване на ненавист, разпространяване на погрешна информация и употреба на хората.
Четиримата конници на Апокалипсиса са упоменати в „ Откровение на Йоан”, 6:1-8. Те са разказани като Завоевателя, Войната, Глада и Смъртта и са предвестници на Страшния съд.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР