Генерал Слободан Пърляк, бивш началник щаб на босненските хърватски сили,

...
Генерал Слободан Пърляк, бивш началник щаб на босненските хърватски сили,
Коментари Харесай

Генерал изпи отрова при изслушването на присъдата си в Хага, почина в болницата!

Генерал Слободан Пърляк, някогашен шеф щаб на босненските хърватски сили, умря в болница в Хага, откакто изпи отрова в правосъдната зала. Преди това Международният арбитражен съд за военните закононарушения в някогашна Югославия удостовери присъдата му от 20 години затвор за военни закононарушения, съобщи за хърватската организация Хина източник, непосредствен до Праляк. Апелативната камара на трибунала в Хага по-рано през днешния ден разгласи окончателната присъда в делото против шестима хърватски водачи в Босна и Херцеговина по време на войната. 
След като Апелативната камара удостовери присъдата му от 20 години затвор, Праляк съобщи: "Праляк не е военнопрестпник и отхвърлям вашето решение с пренебрежение ", след което изпи течност от малко шишенце, съобщи Българска телеграфна агенция.
Председателстващият арбитър Кармел Аджиус го прекъсна с думите: "Моля, спрете " и по-късно продължи да чете присъдата на военачалник Миливой Петкович. Малко по-късно един от юристите на Праляк Наташа Иванович се обърна към съдията и му съобщи, че нейният клиент й е споделил, че е изпил отрова. Съдията приключи съвещанието и извика лекари. След над три часа спиране, по време на което бе обявено, че Праляк е жив и получава здравна помощ, четенето на присъдите продължи в друга зала. Обяснявайки обстановката, съдията сподели, че залата, в която Праляк изпи течността, е считана за място на престъпление и холандските управляващи проверяват случая.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР