Газпром“ е реализирала рекордни печалби от 2,5 трилиона рубли (40

...
Газпром“ е реализирала рекордни печалби от 2,5 трилиона рубли (40
Коментари Харесай

Високата цена на газа донесе на „Газпром“ печалба от милиарди

„ Газпром “ е осъществила рекордни облаги от 2,5 трилиона рубли (40 милиарда евро) през първата половина на годината, макар наложените наказания от Запада поради войната в Украйна. Това разгласи самата компания през вчерашния ден.

„ Газпром “ в този момент желае да заплати промеждутъчен дял. Компанията отбелязварекордни облаги и запредходната година.

През май „ Газпром “ осребри проектите си да изплати рекорден дял въз основа на резултатите от 2021 година, като не съумя да обслужи акционерите за първи път от 1998 година Първоначално акционерите трябваше да получат 52,53 рубли на акция за миналата година. Това би било най-високото погашение в историята на компанията.

„ Газпром “ възнамерява да заплати 51,03 рубли на акция за първата половина на годината. Акционерите ще би трябвало да одобрят предлагането на 30 септември.

През 2021 година „ Газпром “ осъществя рекордна облага от 2,09 трилиона рубли (около 27,5 милиарда евро), с помощта на внезапно нарасналите цени на петрола и газа. Компанията ограничи идори спря доставките на газ за няколко страни от Европейски Съюз след наложените наказания.

Източник: dnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР