Гастрит – често срещано заболяване в съвременния свят, причинено от

...
Гастрит – често срещано заболяване в съвременния свят, причинено от
Коментари Харесай

Страдах от гастрит, докато не започнах да пия това!

Гастрит – постоянно срещано заболяване в актуалния свят, породено от доста фактори: погрешно хранене, неприятни привички, несъразмерна приложимост на медикаменти, бактериални инфекции.

Гадене, болежка, загуба на вкус, киселини – в случай че пренебрегвате тези признаци, язвата или другите неприятни последствия, не могат да бъдат избегнати.

За да се справите с тези проблеми и да облекчите признаците на болестта, ви предлагаме няколко ефикасни предписания от националната медицина.

Но помнете, преди да изберете съответен способ на лекуване, е безусловно належащо да се консултирате с гастроентеролог!

Ефективно лекуване на гастрит с национални средства

1) Отвара от ленено семе

Такава запарка е изключително ефикасна за премахване на признаците на гастрит и даже лекуване на това заболяване. Залейте с вода 1 супена лъжица ленено семе и варете 5 минути, по-късно накиснете за 2 часа. Приемайте по 1 супена лъжица 3-4 пъти на ден и наложително преди хранене.

При готвене от лененото семе се отделя слюзест бульон, който обгръща стената на стомаха, като по този метод го защищава от отрицателното въздействие на стомашния сок. Между другото, с цел да намалите болката при гастрит, може да загреете торбичка с ленено семе и да я поставите на мъчителната област.

2) Картофен сок

Този способ на лекуване е добър за пациенти с гастрит с висока киселинност на стомаха. Картофеният сок е богат на протеини, аминокиселини, нишки, минерали, които елементарно могат да ви освободят от болката, да подобрят перисталтиката, да ускорят регенерирането на лигавицата.

За да приготвите сока от картофи, не можете да употребявате зелен, покълнал и обезводнен зарзават. Розовите сортове са най-хубавата опция за подготвяне на лечебния сок. За да получите сока, може да употребявате сокоизстисквачка или да настържите картофите на ренде.

Важно! Сокът е потребен единствено през първите 10 минути, по тази причина го пригответе директно преди приложимост. Приемайте от лекарството 10 дни по 1 супена лъжица, 30 минути преди хранене, 3 пъти дневно. След 10-дневна отмора, повторете курса, увеличавайки дозата до 1/2 чаша.

При никакви условия не би трябвало да употребявате този артикул при хипоациден гастрит, несъразмерни процеси на ферментация в корем и захарен диабет!

3) Алое и мед

При продължителен гастрит сместа от сок от алое и мед има удобен резултат. Смесете съставките в равни пропорции. Консумирайте по 1-2 ч.л. 2 пъти на ден, 30 минути преди хранене.

4) Кокосова вода

Кокосовата вода е извънредно потребна и чудодейна напитка. Тя освен удобно въздейства на болния корем, само че също по този начин подхранва тялото с нужните му витамини и микроелементи. През първите 24 часа след обостряне на заболяването кокосовата вода ще помогне да се отстранен мъчителните признаци и да се почувствате доста по-добре.

Вижте още: Излекувайте диабет без лекарства благодарение на невен

Не забравяйте, че неправилната диета, храненето в придвижване, мъчителните диети са главните врагове на стомаха. Използвайте тези потребни препоръки, водете здравословен метод на живот и сигурно ще успехите всички болести!

Източник: bukvarche.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР