Гърция заяви, че ще построи постоянен център за приемане на

...
Гърция заяви, че ще построи постоянен център за приемане на
Коментари Харесай

Гърция ще построи постоянен център за мигранти на остров Лесбос

Гърция съобщи, че ще построи непрекъснат център за приемане на мигранти и бежанци на остров Лесбос, с цел да размени опустошения лагер " Мория ", съобщи Би Би Си. Премиерът Кириакос Мицотакис съобщи, че новият център е късмет за нормализиране на политиката за обработка на идващите мигранти.

Пренаселеният лагер изгоря предходната седмица, оставяйки над 12 000 души без заслон и подобаващи санитарни условия. Жителите му обаче споделят, че желаят шансът им за по-добър живот да бъде пренесен в други страни от Европейския съюз.

Откакто " Мория " беше унищожена, мигранти и бежанци стачкуваха против проектите за създаване на различен лагер. Местните поданици на остров Лесбос също се опълчват на построяването на нов непрекъснат център, заявявайки, че различен лагер би бил прекомерно огромна тежест за дребния остров.

Кириакос Мицотакис, министър-председател на Гърция: Това, което се случи в " Мория ", което е покруса, би трябвало да се преглежда и като опция. На първо място, като опция за реактивиране на Европа в посока на взаимност с Гърция и за приемане на обща политика за имиграция и леговище на равнище Европейска комисия. Втората опция, основана от тази покруса е да се сътвори на Лесбос нов непрекъснат център за приемане и идентификация, който да не носи отрицателните аспекти и проблеми на лагера " Мория ", който е свързван с право с неприятното ръководство на проблеми на бежанците.

Въпросът по какъв начин да се оправим с всеобщите пристигания на мигранти, основно в Италия и Гърция, разделя Европейски Съюз от години. И двете страни упрекнаха по-богатите северни страни, че не са съумели да създадат повече. Членове на Европейски Съюз от Централна и Източна Европа са намерено срещу концепцията за вдишване на квоти за мигранти.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР