Гърция ще получи изтребители Ф-35 от САЩ, както е договорено,

...
Гърция ще получи изтребители Ф-35 от САЩ, както е договорено,
Коментари Харесай

Гърция ще получи изтребители Ф-35 от САЩ

Гърция ще получи изтребители Ф-35 от Съединени американски щати, както е контрактувано, потвърдиха гръцки държавни източници, представени от националната гръцка телевизия ЕРТ. Това беше обявено след вчерашната среща сред американския държавен секретар Антъни Блинкън с гръцкия министър председател Кириакос Мицотакис в Ханя на гръцкия остров Крит, представена от Българска телеграфна агенция.

На вчерашната среща Антъни Блинкън съобщи:

„ Не помня различен миг, в който другарството, връзките сред Съединените щати и Гърция да са били по-силни “.

Основните тематики на диалога им бяха събитията в Близкия изток, съдействието в региона на защитата сред двете страни и обстановката в Източното Средиземноморие. Те засегнаха и въпроса за войната в Украйна.

Мицотакис означи пред американския посланик, че „ в тези сложни и предизвикателни за района времена е извънредно значимо да застанем един до друг ”.

На въпроса за изтребителите Ф-35, които Гърция чака да получи от Съединени американски щати, държавни източници на южната ни съседка подчертаха след срещата, че „ Гърция, като пореден и благонадежден сътрудник и съдружник, ще получи това, което е контрактувано “.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР