Гърция не е страна, която гради националното доверие въз основа

...
Гърция не е страна, която гради националното доверие въз основа
Коментари Харесай

Ципрас: Преспанският договор влиза във финална фаза

Гърция не е страна, която гради националното доверие въз основа на думи, а на дейности и посредством външната си политика. Това държавно управление трансформира страната в стожер на непоклатимост на Балканите и в югоизточната част на Средиземноморието, съобщи министър председателят Алексис Ципрас, представен от македонския уебсайт 24 новини.

Гърция последователно връща водещата си позиция в района, съобщи Ципрас. След конфликта в обществените мрежи сред водача на Независими гърци и съдружен сътрудник Панос Каменос и някогашния външен министър Никос Кодзиас по отношение на Преспанския контракт с Република Македония, министър председателят Ципрас съобщи, че ще пази това, което е в полза на страната.

"Договорът от Преспа е на финала и януари е основен месец ", сподели Ципрас.

"Няма да се откажем, ще продължим с ратификацията на Преспанския контракт в Народното събрание, защото по този начин се взема решение дълготраен проблем по потребен за нацията метод ", съобщи за гръцото радио "Практорио " гръцкият министър на вътрешните работи.

"Мнозинството в Народното събрание схваща, че Преспанският контракт усъвършенства геополитическата позиция на Гърция, изключително на северна Гърция, и е несъмнено, че ще има безусловно болшинство в Народното събрание ", счита той.

Евродепутатът и заместител ръководител на Европейския парламент Димитрис Пападимулис също счита, че договорът от Преспа ще бъде утвърден от болшинството депутати.

Гръцката опозиционна партия Нова народна власт остава на позицията, че Преспанският контракт е нездравословен за Гърция и че на жителите им е омръзнало от ръководството и политиките на премиера Алексис Ципрас, отбелязва Българска телеграфна агенция.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР