Гърция изпраща постоянно хуманитарна помощ в Украйна и приема бежанци

...
Гърция изпраща постоянно хуманитарна помощ в Украйна и приема бежанци
Коментари Харесай

Атина отрича, че ще изпраща войски в Украйна


Гърция изпраща непрекъснато филантропична помощ в Украйна и приема бежанци от войната, само че Атина няма да взе участие с военни сили в спора в Киев, съобщи гръцкият министър - ръководител, представен от БНР.
Всичко по тематиката: Руската инвазия в Украйна 1673
Лидерът на гръцката съпротива Алексис Ципрас насочи остра рецензия към премиера Кириакос Мицотакис за изпратените оръжия и муниции в помощ на Украйна.

„ Това е голяма неточност на гръцкия министър председател “, съобщи в изявление за гръцка телевизия Ципрас.

В  отговор на появилата се медийна информация, че Атина приготвя изпращане на гръцки военни елементи в Украйна, министър председателят Мицотакис отхвърли такава опция. Според него Гърция, като част от НАТО, е в подготвеност да изпрати гръцки войски единствено в страни, граничещи с Украйна, в случай че ѝ бъде поискано от управлението на НАТО.

Гръцката дипломатическа задача в Мариупол, където живеят над 120 000 етнически гърци, осведоми, че доста дребна част от тях желаят да се изтеглят. Гърция изпраща филантропична помощ за военните зони.

Сайтът на съветското посолство в Атина разгласява предизвестие към съветските жители в Гърция да са бдителни, тъй като би могло да се провежда провокация против тях. Приканват се руснаците при опасност да се извърнат към гръцките сили на реда.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР