Гърците изхвърлят един милион тона храна годишно, това сочат данни

...
Гърците изхвърлят един милион тона храна годишно, това сочат данни
Коментари Харесай

Проучване: Гърците изхвърлят един милион тона храна годишно

Гърците изхвърлят един милион тона храна годишно , това сочат данни от изследване на огромна верига за хранителни артикули в Гърция , оповестява електронното издание на гръцкия вестник " Прото тематика ". Проучването е направено въз основата на подадена информация от снабдители, търговски обекти, хранилища и клиенти.

Анализ на данните демонстрира, че всеки жител на Гърция всяка година изхвърля 98,2 кг храна . За едно четиричленно семейство разхищението възлиза на 392,8 кг хранителни артикули. От тези количества минимум половината биха могли да бъдат употребявани.

Разхищението на храни е международен екологичен и обществен проблем . Тонове храни стигат до контейнерите за боклуци , до момента в който в това време милиони хора по света гладуват.

Всяка година 1/3 от международното произвеждане на хранителни артикули се разхищава. За производството на зеленчуците, плодовете и останалите хранителни артикули се разходват скъпи естествени запаси и се освобождават обилни количества парникови газове.
 
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР