Гарбине Мугуруса се намира далеч от мечтания старт на сезона,

...
Гарбине Мугуруса се намира далеч от мечтания старт на сезона,
Коментари Харесай

Индиън Уелс: Световната номер 53 постигна обрат и елиминира Мугуруса на старта!

Гарбине Мугуруса се намира надалеч от мечтания старт на сезона, откакто позволи голям брой неубедителни резултати досега през годината. Испанката имаше нелеката задача още на старта в Индиън Уелс да срещне локална представителка в лицето на Алисън Риск. Представянето в дуела на двукратната шампионка от Шлема беше в двете крайности, като станахме очевидци на мощен старт от нейна страна, изпълнен с доминация във всички аспекти. Случващото се не повлия душевен на американката, която не се съобщи и реализира популярен поврат, с цел да се поздрави с успеха след 0:6 6:3 6:1. Успехът носи класиране в идната фаза на шампионата за международната номер 53, където ѝ следва да се изправи против победителката всред Мадисън Кийс и Мисаки Дои.

Мугуруса записа страховит старт на мача, подпечатан от пробив, с цел да си обезпечи ранна преднина. Испанката продължи да управлява събитията на корта в хода на цялата част, не допускаше грешки и осъществя печеливши удари, с цел да може след,,геврек " да запише откриващия сет на сметката си, едвам 25 минути след началото на срещата.

Доминацията от страна на шампионката от Финалите на WTA се придвижи във втората част, като съумя да завоюва първите девет гейма в дуела и краят изглеждаше близо. Риск резервира успокоение в играта си, понижи броя на грешките и някак ненадейно попадна под светлината на прожекторите, печелейки шест поредни подавания, с цел да открадне втория сет, с което изпрати мача в цялостния му формат.

Увереността в играта на международната номер 53 се покачваше с всяка минала точка, което ѝ разреши да пробие на старта на третата част. Риск резервира високото равнище в своите удари, като беше във водещата позиция на корта и съумя минути по-късно да постави завършек на срещата, с помощта на впечатляващ поврат, пристигнал под аплодисментите на нейните сънародници.

Riske-y Business
Източник: tennis.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР