Гарбине Мугуруса и Петра Квитова са две от най-разпознаваемите лица

...
Гарбине Мугуруса и Петра Квитова са две от най-разпознаваемите лица
Коментари Харесай

Драма до края: Квитова показа изумителна воля и подчини Мугуруса в истинско зрелище!

Гарбине Мугуруса и Петра Квитова са две от най-разпознаваемите лица на женския тенис през последните години и не е изненадващо, че конфликтът посред им от третия кръг на US Open бе измежду най-интригуващите дуели в днешната стратегия. Двете тенисистки изцяло оправдаха упованията и предложиха на феновете първокачествен тенис и борба до последния вероятен миг, само че в последна сметка по-стабилна се оказа чехкинята, която съумя да навакса пасив от 2:5 в третия сет, след което даже избави 2 мачбола, с цел да победи след извънредно оспорван съдбоносен тайбрек - 5:7 6:3 7:6(10). 

Нивото на игра бе извънредно високо през цялото време на срещата, като още от първите минути ставахме очевидци на динамични разигравания от дъното на корта, в които всяка от състезателките опитваше да наложи волята си чрез скоростни и точно ориентирани удари. Първа в резултата се подаде чехкинята, която след три следващи неспасяеми уинъра от форхенд осъществя пробив за 4:2. Всичко това обаче се обезсмисли в идващия гейм, когато Квитова позволи две двойни неточности и съобщи подаването си, позволявайки след това възвръщане на равенството. Решителният миг пристигна при 5:5, когато сервисът още веднъж изцяло обърна тил на международната №21 и тя направи още три двойни неточности, с които подари на противничката си триумфа в откриващата част.

Във втория сет началният удар на Квитова се трансформира в едно от най-силните ѝ оръжия, защото ѝ позволяваше да взима рано надзор в разиграванията и да приключи безпроблемно с уинър след това. Благодарение на нападателния си метод и безпогрешно показване от главната линия чехкинята съумя да вземе предимство в шестия гейм, когато реализира пробив в подаването на противничката си, а по-късно не направи нито крачка обратно и скоро резултатът в обособените елементи бе подравнен.

Финалният сет започва с поредност от рутинно извоювани подавания от двете състезателки, само че в шестия гейм последва следващият внезапен спад в представянето на Квитова, който не остана безнаказан от Мугуруса. Възползвайки се от серията пропуски на своята съперничка, испанката съумя да осъществя още първата си опция за пробив, след което продължи да господства на корта и затвърди за 5:2. Сервирайки за крайния триумф обаче, международната №10 се пропука и разреши мълниеносен рибрейк, а след това и равенство за 5:5. 

Испанката бързо съумя да се съвземе и в дванадесетия гейм сложи под съществено напрежение съперничката си, достигайки до два мачбола, само че Квитова избегна заплахата след поредност от дълбоки удари от дъното на корта, като по този метод предреши изходът на дуела да пристигна в съдбоносен тайбрек. Той по никакъв метод не изневери на протичащото се досега, защото в него двете състезателки сътвориха извънредно оспорвана борба. Световната №21 на три пъти доближи до благоприятни условия за продобиване на мача, само че при всяка от тях Мугуруса показва изумителна воля, успявайки да оцелее в борбата. При четвъртата опция за Квитова обаче испанката сгреши от форхенд и след 2 часа и 38 минути престой на корта двукратната шампионка от Уимбълдън можеше да вдигне триумфално ръце!

 

 

 

 

Източник: tennis.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР