Преди дузина години Мелинда Френч Гейтс отправи скромно звучаща молба

...
Преди дузина години Мелинда Френч Гейтс отправи скромно звучаща молба
Коментари Харесай

Мелинда Френч Гейтс, филантропът, преследващ собствените си страсти

Преди дузина години Мелинда Френч Гейтс насочи непретенциозно звучаща молба към тогавашния си брачен партньор Бил: тя искаше да бъде съавтор на годишното писмо за благотворителната фондация те бяха съоснователи. Той я отблъсква. Но в последна сметка той се съгласи да включи есе от брачната половинка си дружно с писмото си. Две години по-късно тя беше нараснала в съавтор.

Тази седмица Френч Гейтс реализира цялостна равноправност: три години откакто се разведе с Гейтс, тя разгласи, че приключва връзките си с фондацията на Бил и Мелинда Гейтс, чиито $59,5 милиарда подаяние и $7 милиарда годишни безплатни средства го прави не просто кит измежду дребните в филантропския свят, а същински океан самичък по себе си.

Като част от авансово контрактувано съглашение за разлъка, Гейтс ще даде на някогашната си брачна половинка 12,5 милиарда $, с цел да преследва личната си филантропска пристрастеност: поощряване на дами и девойки по света. Но даже преди новините от тази седмица, Френч Гейтс към този момент беше излязла от сянката на някогашния си с...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР