Футболните мачове в България ще се играят пред празни трибуни

...
Футболните мачове в България ще се играят пред празни трибуни
Коментари Харесай

От понеделник футболните мачове ще се играят без публика заради коронавируса

Футболните мачове в България ще се играят пред празни трибуни за неустановен период от време. Тази мярка беше разпоредена от министър-председателя Бойко Борисов по време на свиканата от премиера среща с Националния действен щаб за да се ограничи разпространяването на ковид в страната (COViD-19).

От Българския футболен съюз (БФС) оповестиха, че от понеделник всички мачове от първото и второто равнище на българския футбол ще се организират без аудитория. В изказването организацията посочи, че ще вземе " всички ограничения " за днешните срещи. От Първа лига това са " Славия " - " Ботев " (Пловдив), " Ботев " (Враца) - " Левски " и " Лудогорец " - " Дунав ".

" Поради сериозния зрителски интерес и към този момент закупените билети за днешните мачове от професионалния ни футбол, управлението на БФС приканва феновете да съблюдават всички правила за запазване на здравословното им положение и да лимитират до най-малко контактите по трибуните. Рестрикциите за достъп до стадионите от 9 март в това число ще бъдат в действие до второ разпореждане ", се споделя още в изказването в уеб страницата на БФС.

Решението беше взето след четирите позитивни проби от ковид в Плевен и Габрово. В двата града са неразрешени всички обществени събития и спортни мероприятия.

" Спортните мероприятия също би трябвало да отпаднат в двете места с ковид. За останалите области би трябвало спортните събития да се организират без аудитория ", сподели шефът на Военномедицинска академия ген. Венцислав Мутафчиев, който оглавява оперативния щаб.

От своя страна Борисов съобщи: " Ако по този начин върви светът, съм уверен, че ще отсрочат и олимпиадата ".

Всичко, което би трябвало да знаете за: Китайският ковид (250)
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР