ФСБ задържа петима души, които под координацията на украински гражданин

...
ФСБ задържа петима души, които под координацията на украински гражданин
Коментари Харесай

Русия: ФСБ пресече опит за купуване на цезий-137 за провокация в Украйна

ФСБ задържа петима души, които " под координацията на украински жител " се опитвали да придобият 1 кг радиоактивно вещество цезий-137 за 3,5 млн $ . Те щели да го изнесат в чужбина и да го употребяват във войната в Украйна, с цел да обвинят Русия в потребление оръжия за всеобщо заличаване. Това оповестиха за ТАСС в петък от Центъра за връзки с обществеността (ЦВО) на Федералната работа за сигурност (ФСБ) на Русия.

" Федералната работа за сигурност на Руската федерация, със силовата поддръжка на Министерството на вътрешните работи на Руската федерация, при нелегално придобиване на радиоактивно вещество за контрабанда му от Руската федерация, залови на мястото на престъплението петима членове на проведена незаконна група. група, настояща под координацията на жител на Украйна ", са декларирали от ФСБ.

" Според данните, получени по време на създаването, незаконната група, настояща в полза на задграничен клиент, е подхванала стъпки за заобикаляне на законови забрани и ограничавания за придобиване на един кг изотоп цезий-137 за 3,5 милиона $, с цел да придвижи контрабандно радиоактивното вещество от Руската федерация в чужбина и то да се употребява във щета на съветските ползи в хода на Специалната военна интервенция (така Русия назовава войната в Украйна-бел.ред.) и осъществяване на осведомителна и пропагандна акция за дискредитиране на страната на интернационалната сцена посредством образуване на постановки на потребление на оръжия за всеобщо заличаване ", означават от ФСБ.

Припомняме, че украинският президент Володимир Зеленски сподели тази седмица, че украинското разузнаване е получило информация, показваща, че в следената от Русия Запорожка нуклеарна централа  в Южна Украйна, включваща изпускане на радиация.

Русия отхвърли това и на собствен ред упрекна Киев, че възнамерява да превземе централата и да обстрелва нейните уреди, в това число тези, където се съхранява нуклеарно гориво. Той също по този начин упрекна Киев, че, нещо, което Украйна отхвърли.
 Съединени американски щати мислят за касетъчни муниции за Украйна
Съединени американски щати мислят за касетъчни муниции за Украйна

В мощ са ограничавания на Конгреса на Съединени американски щати за даването им
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР