Френският президент Еманюел Макрон заяви днес, че коментарът му за

...
Френският президент Еманюел Макрон заяви днес, че коментарът му за
Коментари Харесай

Сигналът на Макрон за мозъчна смърт на НАТО бил с цел пробуждане

Френският президент Еманюел Макрон съобщи през днешния ден, че коментарът му за "мозъчната гибел " на НАТО е послужил като потребен сигнал за събуждане на членовете на алианса, предадоха Ройтерс и ТАСС.

"Коментарът ми за "мозъчната гибел " на НАТО беше потребен сигнал, с цел да се обърне внимание на алианса ", сподели Макрон след среща с генералния секретар на НАТО Йенс Столтенберг.

На 7 ноември френският президент съобщи в изявление за сп. "Икономист ", че координацията в НАТО напълно се е разпаднала и алиансът се намира в положение на "мозъчна гибел ".

Той сподели също, че Европа би трябвало да стартира да се възприема като независима геополитическа мощ, другояче "няма да управлява ориста си ".

Столтенберг и немската канцлерка Ангела Меркел показаха противоречие с оценката на Макрон за положението на алианса, напомня Ройтерс.

Днес френският президент изрази предпочитание европейците да са страна по бъдещото съглашение, което ще размени руско-американския Договор за очистване на ракетите със междинен и дребен обхват от 1987 година след денонсирането му от Съединени американски щати, съобщи Франс прес.

"Не можем да делегираме сигурността си на едно двустранно съглашение, по което никой европеец не е страна. Нужно е присъединяване на европейците в този предстоящ контракт ", сподели Макрон.

"Европейците би трябвало да бъдат включени в договарянията по бъдещия контракт за ракети със междинен и дребен обхват ", съобщи френският президент, представен от ТАСС.

На въпрос за вероятните опасности за сигурността от китайската телекомуникационна компания Хуавей, Макрон отговори, че в никакъв случай няма да се стреми да жигосва съответен мобилен оператор или съответна страна, съобщи Ройтерс.

Тази седмица френският държавен секретар в министерството на стопанската система и финансите Аниес Пание-Рюнаше съобщи, че Франция няма да последва Съединени американски щати и да изключи Хуавей от мрежата си от пето потомство (5G), макар че ще пресее всички снабдители на съоръжение за евентуални закани за сигурността, отбелязва организацията.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР