Френският президент Еманюел Макрон призова на френски и на немски

...
Френският президент Еманюел Макрон призова на френски и на немски
Коментари Харесай

Еманюел Макрон: Да бъдем достойни за очакванията отпреди 30 години

Френският президент Еманюел Макрон прикани на френски и на немски в Туитър да бъдем почтени за основаните отпреди 30 години упования, имайки поради рухването на Берлинската стена, съобщи Агенция Франс Прес.

"Преди 30 години Берлинската стена не падна. Тя беше съборена от смелостта на хиляди копнеещи за независимост дами и мъже. Те проправиха пътя към обединяването на Германия и единството на Европа ", написа френският президент. "Да бъдем на висотата на тяхната храброст и почтени за техните упования ", прикани Макрон в конюнктура на различия сред съдружниците от времето на Студената война. Френският държавен глава ще посети Германия на следващия ден и ще вечеря с канцлера Ангела Меркел и президента Франк-Валтер Щайнмайер.

Френският министър председател Едуар Филип разгласява в Туитър видеопослание, в което споделя по какъв начин е научил новината на 9 ноември 1989 година, когато е бил студент в Парижкия институт по политически науки. "Всички станаха, запрегръщаха се и се разцелуваха. Беше като празник. Фактът, че за толкоз малко време и по толкоз кротичък метод Берлинската стена изчезна, а Германия се сплоти, е нещо необикновено ", акцентира той.

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР