Френският президент Еманюел Макрон обяви нов план за справяне със

...
Френският президент Еманюел Макрон обяви нов план за справяне със
Коментари Харесай

Макрон обяви план срещу радикализацията в проблемните предградия

Френският президент Еманюел Макрон разгласи нов проект за справяне със обществените проблеми в предградията, предадоха Българска телеграфна агенция и ДПА.

В изказване пред френската телевизия нощес Макрон сподели, че проектът има за цел също да се предотврати ислямската радикализация на младежи, живеещи в проблематичните региони.

Президентът посочи, че хората в предградията се радикализират, защото страната постоянно не може да им предложи решения. Радикализацията откри място там, където републиката абдикира, сподели той.

Макрон изложи в най-общи линии проекта си, който ще показа в детайли през февруари следващата година.

Планът планува компании да получават помощ, в случай че обезпечават на безработни от бедните квартали работа на контракт с цялостно работно време. Планират се и по-строги ограничения против дискриминирането на работното място.

Макрон сподели, че ще бъдат отделени 10 милиарда евро за възстановяване на изискванията на живот в предградията. Той разгласи също, че библиотеките ще работят до късно, самотните родители ще получават повече подпомагане, а опазването на здравето ще бъде усъвършенствано.

Няколко френски държавни управления през годините се пробваха да решат обществените проблеми в предградията, наливайки милиарди евро в тях. Проблемът се изостри през 2005 година, когато в някои покрайнини избухнаха всеобщи вълнения, а хиляди коли бяха опожарени.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР